Layers
of Life

Online Training

The Layers of Life

 

We zijn gevormd. Gevormd door de Layers of Life:

  • Het systeem wat jou leert om in een bepaald kader te functioneren
  • Negatieve programmering waardoor je gaat denken vanuit angst en beperkingen
  • Niet helpende overtuigingen en patronen die je meeneemt in je dagelijkse leven
  • De verwachting dat je presteert en hard werkt. Vast zitten in de rat race
  • Stil staan bij wat je niet hebt in plaats van wat je wel hebt. Streven naar meer en beter
  • In je mind functioneren in plaats van leven vanuit je hart
  • Niet in contact staan met je intuïtie. Geen ruimte maken voor voelen van emoties
  • Niet kunnen of durven uitten van gevoelens

We willen voldoen aan verwachtingen (bewust en onbewust) van onze ouders, het school systeem, vrienden en de maatschappij. Want is angst reëel? Zijn verwachtingen reëel? Angst, verwachtingen en het willen controleren van de uitkomst spelen zich allemaal af in de toekomst. Want wat nou als die presentatie niet lukt. Of de verwachting dat het lastige gesprek met een vriend of vriendin niet goed gaat lopen. Reminder: je weet het niet. Want het is nog niet gebeurd. Niet in het hier en nu. Toch hebben we als mens de neiging om in verwachtingen, angst en controle te blijven hangen. Dit hebben we geleerd en kan zorgen voor teleurstelling of de angst om iets aan te gaan.

Ik heb lange tijd in angst geleefd en de uitkomst van alle dingen in mijn leven uitgestippeld. Hoe mijn werkdag zou verlopen, hoe gesprekken verlopen. Ik liet niets aan het hier en nu over. Onderliggend sluimerde constant het gevoel niet goed genoeg te zijn. Dit gevoel nam ik mee in mijn communicatie naar anderen. Ik leefde in een negatieve energie. Tot ik achter kwam wat ik voor oude patronen mee sleepte. Eindelijk werd het helder waarom ik zo dacht, functioneerde en dit ook uitstraalde in energie naar de buitenwereld.

Elke invulling die jij geeft aan de toekomst in angst en verwachtingen is gecreëerd in je mind. Door verwachtingen los te laten en in het hier en nu te leven ga je relaxter in het leven staan. Als je dit blijft oefenen verdwijnt de behoefte om de toekomst te willen beïnvloeden. En dat is prettig voor de rust in je mind!

Reminder

Jij bent eigenaar van jouw transformatie en de liefde voor jezelf. Net als dat vrienden, familie, partner en collega’s allemaal verantwoordelijk zijn voor hun eigen transformatie. Wat je eerlijk van jezelf onder ogen ziet, kan je veranderen. Leg de verantwoordelijkheid niet bij een ander. Je zal in situaties belanden die naar zijn en pijn doen. Juist deze situaties bevatten parels van levenslessen! Omdat het precies jouw pijn bloot legt waar jij invloed op kan uitoefenen. Dit bewustzijn gaat ook bij jou komen. En zodra dit bewustzijn er is ga je met liefde naar de levenslessen kijken. In plaats van de lessen uit de weg te gaan. Sounds hard but its the way to the light. En het kan soms voelen als een rollercoaster ride waar je na de eerste bocht weer de volgende looping invliegt. Het komt en het gaat. Je leert te vertrouwen en gaat mee in de flow van het leven.

Straf jezelf niet voor iets wat je in jouw ogen niet goed hebt aangepakt. Er is geen goed of fout. Er zijn alleen lessen die zich herhalen tot je het hebt geleerd. En het leren van lessen eindigt niet. Omarm het donker en het licht. En onthoud dat je lief voor jezelf mag zijn.

Ik wil je meenemen in alles wat ik geleerd heb zodat ik jou op weg kan helpen. Weet dat je dit niet alleen hoeft te doen. Alle antwoorden die jij zoekt zitten in jou. Jij gaat het aan en dat is super krachtig! Jij bent klaar voor de transformatie!